Συμβουλές

Πώς θα αναπτύξει την ομιλία του μέσα από τα παιχνίδια;

Από τις πιο όμορφες και απολαυστικές στιγμές στο μεγάλωμα ενός παιδιού είναι το άκουσμα των πρώτων λέξεών του. Αυτή η περίοδος ξεκινά περίπου κοντά στα πρώτα γενέθλια του παιδιού.

Θέλεις να ξέρεις με ποιους εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου να ξεκινήσει να μιμείται ήχους και λέξεις;

Στα 2 βίντεο δίνω συμβουλές σχετικά με το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ένα παιδί να ξεκινήσει να λέει τις πρώτες του λέξεις. Ακόμη, εξηγώ δραστηριότητες και παιχνίδια που μπορούν να υιοθετηθούν στο σπίτι ή και έξω από αυτό με τον ίδιο στόχο.

Η ζωγραφική, το διάβασμα ενός παραμυθιού, μία βόλτα στο σούπερ μάρκετ, αλλά και παιχνίδια όπως η μπάλα, τα ζωάκια και οι φούσκες μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί να μιμηθεί νέες λέξεις αν «χρησιμοποιηθούν» σωστά.

Να θυμάσαι ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν διασκεδάζουν! Αυτός να είναι ο πρώτος σου στόχος όταν βάζεις σε εφαρμογή κάποια από τις δραστηριότητες.

Αν ανησυχείς για την ανάπτυξη της ομιλίας του παιδιού σου θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν ειδικό (αναπτυξιολόγο, λογοθεραπευτή). Οι συμβουλές που αναλύονται στο βίντεο είναι γενικές και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση λογοθεραπευτικό πρόγραμμα, καθώς οι ανάγκες του κάθε παιδιού είναι διαφορετικές.