Συμβουλές

10 βιβλία για την ανάπτυξη της ομιλίας! (1-2 ετών)

Όσο πιο νωρίς το παιδί σου έρθει σε επαφή με το 📖, τόσο το καλύτερο!

Ακόμη και όταν είναι μόλις κάποιων ημερών, μπορείς να ξεκινήσεις του διαβάζεις βιβλία!
Θα χρειαστώ διαφορετική ανάρτηση για να περιγράψω όλα τα οφέλη που φαίνεται να έχει το διάβασμα στην ανάπτυξη των παιδιών, αν και όλοι λίγο έως πολύ, το αντιλαμβάνονται!

Συνήθως, τα πρώτα βιβλία που δίνουμε στα μωράκια μας είναι μαλακά σαν μαξιλάρι και δεν έχουν γράμματα.

Κοντά στον χρόνο, συνήθως, ξεκινάμε να τους δίνουμε βιβλία που βγαίνουν παράθυρα ή πόρτες αν σύρεις ή σηκώσεις κάτι, κρύβουν τρισδιάστατες εικόνες, έχουν διάφορες υφές και έντονα χρώματα, έχουν σκληρές σελίδες και έχουν λίγα λόγια σε κάθε σελίδα.

Μέχρι τα δεύτερα γενέθλια, περνάμε σε βιβλία με πιο μαλακές σελίδες και με περισσότερα λόγια σε κάθε σελίδα καθώς και η κατανόηση των παιδιών αυξάνεται. 👉Παρακάτω αναφέρω 10 βιβλία (στην ουσία είναι περισσότερα) που εγώ αγαπώ πολύ να χρησιμοποιώ με παιδιά ηλικίας 1-2 ετών γιατί εξυπηρετούν πλήρως (εκτός όλων των άλλων) τον σκοπό της ανάπτυξης της ομιλίας! Περιέχουν απλές, μικρές και επαναλαμβανόμενες λέξεις και ήχους, απλές ιστορίες (κάποια δεν έχουν ιστορία) και τέλεια εικονογράφηση!

1. ΟΛΗ η σειρά ” Ο αρκουδάκος” (με αγαπημένα “Ο αρκουδάκος στη φάρμα” και “Ο αρκουδάκος μάστορας)- Εκδόσεις Ίκαρος.

2. “Ο Νόι και η φάλαινα” (και “Ο Νόι και η φάλαινα τον χειμώνα)- Εκδόσεις Ίκαρος.

3. “Ο Σποτ αγαπάει την μαμά του” (και “Ο Σποτ αγαπάει τον μπαμπά του”)- Εκδόσεις Μίνωας.

4. ΟΛΗ η σειρά “Βρες με”- Εκδόσεις Ψυχογιός.

5. “Θα σ ‘αγαπώ ότι κι αν γίνει”- Εκδόσεις Παπάκη. Κάθε φορά που το διαβάζω συγκινούμαι, είναι εκπληκτικό!❤ 6. “Θα σου μιλήσω για το σπίτι”- Εκδόσεις Πατάκη. (Όλη η σειρά αυτή)

7. Οι πρώτες μου 100 λέξεις- Εκδόσεις Ψυχογιός.
8. ΟΛΗ η σειρά “Τικ και Τέλα”- Εκδόσεις Ίκαρος.

9. ΟΛΗ η σειρά “Πίκο και Λόλα”- Εκδόσεις Μεταίχμιο.

10. ΟΛΗ η σειρά “Ο Ρένος”- Εκδόσεις Πατάκη. Μαθαίνεις σχεδόν ο,τι μουσικό όργανο υπάρχει μαζί με τον ήχο που κάνει και φυσικά μπορείς να μιμείσαι την κίνηση που κάνεις όταν παίζεις το κάθε όργανο, αλλά και τον ήχο!🎶